Tirol

 Tirol - tartomány, ami két országon is átível

Ausztriát és Olaszországot választotta ez a lélegzetellátó tartomány útvonalául, mely nemcsak gyönyörű tájairól híres, hanem téli és nyári sportolási lehetőségeiről is. Nevét Tirol grófjairól kapta.  

  • Ausztriához tartozik a mai Tirol tartomány:
  • Észak-Tiroll (Nordtirol)
  • Kelet-Tirol (Osttirol)
  • Olaszországhoz tartozik a mai Trentino-Alto Adige autonóm tartomány:
  • Dél-Tirol (Südtirol / Alto-Adige / Bolzano tartomány),
  • Trentino (Trento tartomány, korábbi osztrák nevén Welschtirol).

Extravagáns és régimódi

Tirol építészetére egyaránt jellemző az extravagáns stílus, ugyanakkor a gótika, a reneszánsz és a barokk is megtalálható, ezek leginkább a történelmi emlékművekre jellemzőek.

Városnézés során érdemes megtekinteni a Hebling-házat vagy a híres „Goldenes Dachl", vagyis az arany tetőt. Az erkélyt 2657 aranyzsindely díszíti. 

A Hofburg császári lakosztályaiban élt Mária Terézia vagy Sissi hercegnő, így az ő egykori életükbe is bepillantást nyerhetünk.

A modern építészet remekeit a tiroli hegyekben is megfigyelhetjük, ilyen pl. A Stüdlhütte, mely egy menedékház a túristáknak és kirándulóknak.

A hegyi kerékpárosok birodalma

Tirolban találhatóak a legjobb hegyi kerékpárutak. Télen ahol sielnek, nyáron a biciklizés megszállottjai azokon a területeken kerékpártúráznak. Megalkották a Hegyikerékpáros specialisták szövetségét, melynek fénypontja a profikkal tett túra.

Tirol legnagyobb természetes hegyi tava az Achensee. Jól megközelíthető, amely végtelen számú kikapcsolódási lehetőséget kínálva a tiroli hegyvidék gyöngyszeme.

Konyha-művészet

Konyhájára az egyszerűség és a tápláló ételek a jellemzőek. Egyik kedvenc, ínyenc ételük a panírozott bárány, köretként pedig általában főtt burgonyát fogyasztanak, amit vörösborban főznek meg babérlevéllel és petrezselyemmel.

További ízletes ételük még a tiroli gombóc, ezt többféle módon készítik el, mely mellé gyümölcslikőrt, eniánpárlatot vagy berkenyepálinkát fogyasztanak. 

A bionyaralásra vágyóknak Bio-hotelekkel kedveskednek. Az ételek hozzávalói kivétel nélkül biogazdaságból származik, a wellness részlegeken pedig szintén natúr szépségápoló szerekkel kényeztetnek minket.

Jelenleg Ausztriában, Németországban, Svájcban, Olaszországban és Franciaországban összesen 65 szálloda kínál 100 százalékban biokonyhát.  

Ismerje meg az általunk kínált lehetőségeket és találja meg álmai munkáját Tirolban!

 

Kipróbálnád magad Ausztriában?

Add le jelentkezésed most! Az egész regisztráció 5 perc alatt elvégezhető! Tudd meg szakértőinktől, hogy milyen eséllyel indulhatsz! A regisztráció díjmentes!