Kollektivvertrag

Sokszor írtunk már korábban a kollektív szerződésekről, amelyek igen fontos szerepet töltenek be az osztrák munkavállalási rendszerben. Hogy mit szabályoz a kollektív szerződés, mire kell mindenképpen odafigyelned, amikor új munkáltatóhoz kerülsz, ebből a cikkből kiderül!

Mi is az a a kollektív szerződés? (Kollektivvertrag)  

Röviden megfogalmazva a kollektív szerződés azért létezik Ausztriában, hogy szabályozza azokat a  munkavállalói feltételeket, amelyekről külön törvény nem rendelkezik - mindezt úgy, hogy általában a munkavállaló érdekeit védjék.

Számos olyan kedvezmény (pl bónuszok és szabadság), amely törvényileg nem garantált a munkavállalónak, a kollektív szerződés tartalmazza.

A szakszervezetek tárgyalnak a munkaadók képviselőivel, és minden ágazatra külön vonatkozó kollektív szerződést állítanak össze, amelyet évente felülvizsgálnak.

A kollektív szerződések szabályozzák például a bérminimum, a szabadság, a karácsonyi bónuszok és az éves fizetésemelések mértékét is. Fontos tudni, hogy ezek ágazatonként eltérőek lehetnek, ezért mindig azt a kollektív szerződést tanulmányozd át, amely a te munkakörödnek megfelelő ágazatra érvényes!

Azt, hogy melyik ágazatnak milyen kollektív szerződése van, itt tudod megkeresni:

Melyik kollektív szerződés vonatkozik rám?

A hotel és vendéglátás ágazatra vonatkozó, jelenleg érvényes kollektív szerződést pedig innen tudod letölteni!

Mit szabályoz pontosan a kollektív szerződés?
Főként bérezéssel, bónuszokkal (pl. a szabadság és a karácsonyi pénz), munkaidővel kapcsolatos kérdések, illetve a különböző távollétekkel (szabadság, betegszabadság, szülési szabadság, felmondási idő, stb.) kapcsolatos szabályozások vannak belefoglalva.

A részletes listát (hogy melyik területet szabályozza törvény, és melyiket a kollektív szerződés) itt olvashatod el!

Ausztriában az is előfordulhat, hogy nincs kifejezett munkaszerződés a munkavállalás során (Dienstzettel van helyette, ahol az alap információkat azért lejegyzik), ez azért lehetséges, mert a kollektív szerződések mindig védik a munkavállaló jogait.

A kollektív szerződés minden esetben érvényes a munkavállalóra és a munkaadóra egyaránt.

A törvény előírja, hogy minden munkaadó köteles elérhetővé tenni a dolgozóira vonatkozó kollektív szerződést, tehát, ha esetleg nem sikerült megtalálnod a neten a rád vonatkozó KSZ-t, akkor kérheted a munkahelyeden, hogy mutassák meg.

Jó dolog, hogy akkor is vonatkozik a munkavállalóra a KSZ tartalma, ha éppen nem szakszervezeti tag. (Persze azért érdemes elgondolkodni a tagságon, hiszen minél többen vannak a szakszervezetben, annál hatékonyabban tudnak lobbizni a jobb feltételekért.

Fontos, hogy ha úgy gondolod, hogy visszaélések áldozata vagy, ellenőrizd mindenképpen a kollektív szerződésben foglaltakat!

További hasznos információk a témában:
https://de.wikipedia.org/wiki/Kollektivvertrag
https://www.wko.at/service/kollektivvertraege.html
http://www.kollektivvertrag.at/cms/KV/KV_3.4/der-kollektivvertrag/mein-kollektivvertrag
https://www.arbeiterkammer.at/beratung/arbeitundrecht/Arbeitsvertraege/Kollektivvertrag.html
http://www.kollektivvertrag.at/cms/KV/KV_3/der-kollektivvertrag

Kipróbálnád magad Ausztriában?

Add le jelentkezésed most! Az egész regisztráció 5 perc alatt elvégezhető! Tudd meg szakértőinktől, hogy milyen eséllyel indulhatsz! A regisztráció díjmentes!