BREAKING NEWS! Ausztriát is elérte a koronavírus

Ausztriában is megjelent a koronavírus, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban - írja a Wiener Zeitung.
 

A lap szerint annyit lehet tudni, hogy mindkét beteg 24 éves és Innsbruckban él és mindketten jártak nemrég Lombardiában, az olaszországi koronavírus-gócpontban, ahol azóta karantént rendeltek el.

A megbetegedéseket a tiroli tartományi vezetés is megerősítette, ám további információt nem közöltek a betegekről.

Günther Platter kormányzó és Bernhard Tilg tiroli egészségügyi tanácsos sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy két tesztet is végeztek az érintetteken és mindkettő pozitív lett.

Egyikük sincs életveszélyben, a két fiatalnak alacsony láza van, és jelenleg egy innsbrucki kórházban fekszenek. 
 

A KORMÁNYZÓ AZT IS BEJELENTETTE, HOGY AMBULÁNS KLINIKÁT IS FELÁLLÍTANAK A POTENCIÁLIS KORONAVÍRUSOS BETEGEKNEK INNSBRUCKBAN.  - Platter hangsúlyozta, "nincs ok a pánikra", az ország felkészül minden eshetőségre. 

AUSZTRIÁBAN 59 KÓRHÁZ ÁLL KÉSZEN A KORONAVÍRUS KEZELÉSÉRE, EZEK LISTÁJÁT AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM KEDDEN TETTE KÖZZÉ. - A legtöbb Felső-Ausztriában van, 15, míg Alsó-Ausztriában 14, Tirolban 8, Salzburgban 6. 

 

Bécsben már 500 ágyra növelték a kapacitást, és ha szükséges, két egész kórház teljes egészében a koronavírus kezelésére áll át. Az osztrák fővárosban a legrosszabb forgatókönyvre már egy hete elkezdtek felkészülni, közölte Peter Hacker, Bécs egészségügyi tanácsnoka.

 


Mi az a koronavírus? Azaz a COVID-19-ről bővebben ITT!


UPDATE:
MEGVAN AZ ELSŐ MAGYAR KORONAVÍRUSOS BETEG