Bocuse d'Oron helyszínéről: Íme a Magyar csapat első kész tányérjai (2019)

Pohner Ádám és a magyar csapata, 2019.01.29-én, reggel 8:10-kor megkezdte a versenymunkát a Bocuse d'Or-on.
A Bocuse d'Or világdöntője kedden és szerdán zajlik, melyben 24 ország vesz részt.

A csapatoknak két étellel kellett előállniuk: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amit különféle kagylófélékkel kellett elkészíteniük a versenyzőknek.

Annak ellenére, hogy több nem várt eseménnyel is szembe kellett néznie a magyar csapatnak, kedvüket nem szegve, teljes erőbedobással dolgoznak az egyik legrangosabb versenyen.
Az első apró bökkenőjeként, a magyar csapatnak elromlott a sokkolója (ezt az eszközt arra használják, hogy az ételeket hirtelen lehűtsék), de szerencsére a marokkói versenytársak kölcsönadták az övéket, úgyhogy Pohneréknek sikerült visszaszerezniük az elveszett időt, amit a mínusz húsz fog helyett plusz tízzel dübörgö géppel elveszítettek. A magyar csapat nem zökkent ki, úgy tudjuk, hogy a fennakadás ellenére mindent sikerült időre elkészíteniük úgy, ahogy begyakorolták.

A zsűrizésben is egy váratlan fordulat tőrtént. Hamvas Zoltánt egy hirtelen megbetegedés miatt, a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő, Széll Tamás helyettesíti. 
Széll Tamás rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, mivel 2016-ban megnyerte a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét és 2018 júniusában, Torinóban, már részt vett a zsűrizésben is, ugyanis az európai válogató egyik zsűrielnöke volt.

A versenymunkákról készült fotók:


A változás semmilyen módon nem befolyásolja a magyar csapat szereplését, sőt! Hatalmas szukolótábor biztatja a magyar csapatot Franciaországban. Íme: