Ausztriai munkavállalás párban, rokonnal vagy egy jó ismerőssel közösen

Sokan tartanak tőle, pedig egyáltalán nem lehetetlen az, hogy kedveseddel, barátoddal vagy családtagoddal együtt vágj bele a külföldi munkavállalásba! Számos olyan szálloda van Ausztriában, akik kifejezetten örülnek, ha a munkavállalók párban érkeznek hozzájuk.

Miért jó párban belevágni?

A legtöbb külföldi munkavállaló szerint a honvágy vagy a társuk hiánya az egyik legnehezebben kezelhető dolog a kinti munka során. Sokat segít, ha van egy olyan partner, akivel közösen, együttes erővel a szezon kezdetétől a végéig, egymást támogatva, egyesült erővel lehet az akadályokat átugrani. Olykor kell valaki, akihez tudunk szólni és segít átlendülni a nehéz időszakokon. A lelki egyensúly megőrzése mellett, nem utolsó sorban anyagagilag is jobban megéri.

Gondoljunk csak bele... Mennyi időre is van szükség Magyarországon a teljes egzisztencia kiépítésére?
Az ingatlanárak manapság az egekben járnak, az albérletekről már nem is beszélve… bár hitelt lehet kapni, de ki akar elköteleződni 15-20 évre, havi 70-100 ezreket fizetni, és állandóan a törlesztőrészletektől függni?
Egy átlag fizetéssel kb. 10-12 évnyi kemény munka szükséges egy lakás megvásárlásához, HA MINDEN MEGKERESETT FORINT FÉLRETEHETŐ. Ami voltaképp lehetetlen mivel enni, inni, lakni, közlekedni, ruházkodni és ápolnia is kell magát mindenkinek. Tehát a legjobb esetben is ennek a dupláját kell egy lakásért ledolgozni.

Az ausztriai vendéglátásban dolgozóknak nem kell ilyen sokat várniuk, mivel az otthoni fizetés akár három-négyszerese is könnyedén megkereshető, és e fizetés teljes egésze félretehető, ugyanis a szállást és ellátást legtöbb partnerünk INGYENESEN biztosítja.
De ez közel sem azt jelenti, hogy a szomszédban kolbászból lenne a kerítés... Igenis meg kell dolgozni a magas fizetésért, akár két hetet is, szabadnap nélkül. A cél eléréséig kellő türelem és elszántság szükséges.


A mai itthoni minimálbér kedvezmények igénybevétele nélkül nettó: 91.770 Ft. Ebből nehezen lehet megoldani a mindennapi kiadásokat is, a saját lakás vagy házról már nem is beszélve.  A számok magukért beszélnek... Ezzel szemben, nézzük mi a helyzet szomszédainknál:

Ha a turizmusban, hotelekben szeretnétek dolgozni, akkor - helytől és pozíciótól függően -  egy 4-6 hónapos szezon alatt akár 8-12.000 euró/fő is megkereshető, ami  2,5-4 millió forintnak felel meg személyenként a mai árfolyamon. Párban, ennek az összegnek a duplájával kell számolni. Ráadásul van 13. és 14. havi fizetés is!

Rengeteg olyan ügyfélnek segítettünk már akik párjukkal, házastársukkal, valamelyik családtagjukkal vagy egy számukra kedves ismerőssel akartak közösen egy munkahelyen dolgozni. Az alábbiakban nézd meg az ő rövid történetüket:

Gráf Sándorékról már hosszabban is olvashattatok, Sándor és Irén 2008 óta dolgoznak párban Ausztriában. Az ő történetük azért is különleges, mert évek óta két kutyusukat is viszik magukkal a munkahelyeikre.

graf


Visszajelzések azt mutatják, hogy hosszútávú ausztriai munkavégzés, főleg a páros munkavállalók körében a leginkább jellemző.
Sőt, nem ritka eset az sem, ha egyes páros munkavállalók is magukkal viszik háziállataikat is.

Tóth Szabolcs & Gunyhó Ramóna

Bódis Rita & Kiss Tamás

Koller Alíz & Laki János
Keszerice Erzsébet & Keszerice János
Pálinkás Ádám & Rozsgonyi Lili
Szász Judit & Ács Zoltán
Gach Márta & Francisco Gómez Castilla
Kovacevic Beáta & Merk Patrik
Lágler Anett & Török Csaba
Molnár Veronika & Varga Gábor
Kovács Anita & Hunyor Péter
Levente Szunyog & Zaharescu Julia Raluca
Nagy Attila & Krisztina Farkas
Dorogházi Gabriella & Moré Sándor
Horvath Rita & Bencsik Róbert
Szabó Stella & Kiss Sandor
Roszik Mariann & Kiss Norbert
Peti Klaudia & Polaneczky Máté
Vendel László & Baranyai Tünde
Virágh Dávid & Molnár Erika
Horváth Lilla & Márkus Milán

Barátok/Barátnők, akik egymást erősítve, általunk mentek dolgozni Ausztriába:
Öreg Anikó & Molnár Magdolna
Gangl Hajnalka & Németh Margó
Nyerges Dóra & Savai Barbara
Árgyelán Gyula & Komár Zénó
Kereszturi Szandra & Sendula Zita
Nagy Ágota & Chren Beatrix
Ratz Anett & Gacs Annamaria
Tóth Péter & Abu Patrik
Nagy Tamás & Szűcs Péter
Kun Attila & Talpas István
Dudás Éva & Nyári Nikol

Rokonok, akik velünk mentek dolgozni Ausztriába:

Anna Sántha & Andrea Sántha (Anya - lánya)

Andrea Gulyas & Mihaly Gulyas (testvérek)

Szijarto Orsolya & Szelhoffer  Zsuzsanna (Anya-lánya)

Dobler Dávid & Dobler Balint (testvérek)


 

Ha már eldöntöttétek, hogy belevágtok, várjuk jelentkezéseteket (https://jobon.hu/hu/jelentkezes)

Ha bármilyen kérdésetek van, vagy szeretnétek többet tudni a lehetőségekről, írjatok, vagy kérdezzetek bátran!

Kipróbálnád magad Ausztriában?

Add le jelentkezésed most! Az egész regisztráció 5 perc alatt elvégezhető! Tudd meg szakértőinktől, hogy milyen eséllyel indulhatsz! A regisztráció díjmentes!